Acasă

Scot casca de pe cap și privesc în jur. Aerul este respirabil. Cu toate acestea, nu pot să respir. Universule mare! Peisajul arată identic. Muntele, câmpia, dealurile, totul este la fel. Așez casca sub braţ şi pornesc la drum, fără să am nevoie de vreo hartă. Conturul navei se pierde în marea de mătase verde pe care o pot numi iarbă. Merg prin soarele verii, neștiind ce-o să mă aștepte la capătul drumului. În zadar au încercat prietenii să mă oprească, să mă răzgândească. Nu mi-a păsat de urmări. Viața este prea scurtă, iar distanța dintre stele s-a scurtat și ea.

Iarba înaltă se ondulează sub mângâierea vântului călduț, inflorescențe albastre îmi răsfață ochii obosiți de căutări. Pe muchia dealului năpădit de verdeață se vede o casă mare din lemn, vopsită în alb. Mă apropii cu prudență. Recunosc copacul cu frunze cărămizii, prispa scorojită, ghivecele cu mușcate.

Bat la ușă, nesigură, speriată. Încerc să mă port cât mai firesc, dar mâinile îmi tremură. Ușa se deschide scârțâind. Sunt întâmpinată de o femeie adusă de spate, îmbrăcată într-o rochie cu model stelat. Chipul ei, desenat cu riduri adânci, mă uimește. Părul gri este martorul trecerii neîndurătoare a timpului. Zâmbește. Are un zâmbet frumos. Palmele îmi transpiră. Mă va recunoaște?

— Ai venit! zice ea, cu ochi strălucitori, ca de cicoare.
— Știi cine sunt? întreb, cu vocea gâtuită de emoție.

Zâmbește din nou. Inima îmi bate nebunește. Știe. Asta îmi dă curaj. În pofida faptului că nu posedă o tehnologie avansată, lumea lor este mult mai evoluată decât a noastră.
— Te rog, ajută-mă! Am nevoie de răspunsuri. Mă aflu la o răscruce și nu știu ce să fac.
— Copilă, glăsuiește ea, cu voce moale, ai bătut atâția ani-lumină degeaba. Nu pot alege în locul tău.

Tonul meu repezit trădează o nerăbdare crescândă. Nu plec până nu aflu.
— Dar ai ales deja! Am dreptul să știu!
Ea oftează. Pare să fie cuprinsă, dintr-o dată, de o toropeală stranie. Mâinile îi atârnă pe lângă trunchiul firav, pleoapele îi sunt pe jumătate căzute.
— Ai călătorit fără de răgaz, căutând în stele ceea ce ai deja lângă tine. De ce crezi că este mai bine în altă parte?
— Îmi spui că ar trebui să rămân? Să renunț la visul de-a deveni astronaut și să ajung o nevastă plictisită, undeva într-un colț de galaxie?
Bătrâna râde. Râsul ei este dublat de un glas răgușit.
— Cine este, dragă?

Venind din sufragerie, un bătrânel simpatic își târșâie picioarele spre noi. Poartă papuci de casă și un halat vişiniu, iar ochii lui iscoditori mă cercetează pe deasupra ramelor rotunde ale ochelarilor.
— O călătoare rătăcită, răspunde bătrâna, privindu-mă complice.
— Ai ajutat-o să-și găsească drumul? se interesă el, punându-i mâna pe umăr, protector.

Cealaltă Lena încuviințează din cap, apoi îmi zâmbește pentru cea din urmă oară. Ceasul-brățară anunță strident că nu mai este timp. Strâng casca cu mâna asudată și încep să alerg înapoi, spre nava aflată pe coasta dealului. Trebuie să mă întorc Acasă și să-i spun că-l iubesc până nu este prea târziu.

Publicat în fanzinul ArtZONE SF nr.7

Mira WOLF

Mira Wolf s-a născut în Făgăraș, iar în prezent locuiește în Sibiu. Scrie proză SF & Fantasy, precum și poezie cu tematică fantastică. A dezvoltat o pasiune pentru arta digitală și s-a împrietenit și cu A.I, pe care-o folosește pentru a-și exprima ideile artistice. A debutat în revista Gazeta SF (2018), numărul 89, cu povestirea Căsătorit cu o venusiană. Alte proze au apărut în Galaxia 42, Revista de Povestiri, Planu' 9, LiterNet, Ficțiunea, ArtZONE SF. Face tot felul de experimente literare și plănuiește să câștige măcar un Colin.

Related Posts

Falsa tăcere

Profesorul Mávros se întoarse cu spatele spre tablă şi privi studenţii adunaţi în aula universităţii.— Aşadar, zise el cu voce puternică, astfel încât să fie auzit şi din ultimele bănci,…

Stihia

În toiul nopții, prin ferestrele deschise pătrundea un aer muced de baltă. Se auzea orăcăitul broaștelor, bâzâiau țânțarii, mișunau umbrele. Stihia de fum se adună într-un mănunchi de rotocoale dense,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fanzin ArtZONE SF

ArtZONE SF 7/2024

  • martie 25, 2024
  • 203 views
ArtZONE SF 7/2024

ArtZONE SF 6/2023

  • martie 25, 2024
  • 217 views
ArtZONE SF 6/2023

ArtZONE SF 5/2023

  • martie 25, 2024
  • 128 views
ArtZONE SF 5/2023

ArtZONE SF 4/2022

  • martie 25, 2024
  • 121 views
ArtZONE SF 4/2022

ArtZONE SF 3/2022

  • martie 25, 2024
  • 115 views
ArtZONE SF 3/2022

ArtZONE SF 2/2021

  • martie 25, 2024
  • 116 views
ArtZONE SF 2/2021

ArtZONE SF 1/2021

  • martie 20, 2024
  • 148 views
ArtZONE SF 1/2021