Carnevale

― Astăzi vă propun un joc. Din acest moment, petrecerea devine… carnaval.
Gazda distracţiei, bogata şi excentrica doamnă Selvaggia Malfiore, rostise cuvintele plină de entuziasm.
― Minunat, Carnevale, însă n-avem măști, spuseră invitații în cor.
― Nu vă îngrijorați, am pregătit totul, îi liniști distinsa doamnă.
Făcu un semn discret și câteva femei îmbrăcate din cap până în picioare cu robe negre, asemănătoare unor veşminte orientale, cu fețele ascunse sub chipuri caricaturale făcute cu migală din pastă de hârtie şi pictate în culori stridente, aduseră coşuri pline de măști venețiene, pelerine și pălării din care toți puteau alege după dorinţă.
― Atenție, ridică glasul Selvaggia, am câteva cerințe pentru jocul nostru. Din jurul său veneau priviri întrebătoare. Vreau să aveţi un moment de sinceritate cu voi înşivă. Alegeţi numai deghizarea care credeţi că se potriveşte viciilor voastre cele mai ascunse. Apoi va trebui să întrați, unul câte unul, pe această ușă roșie. Dincolo de ea o să vă pregătiți nouă înfățișare. La final, căutați ușa albastră și ieșiți pe acolo în altă sală a palatului.
― De ce dorești să facem asta? Întrebară câțiva invitați.
― Simplu, pentru că nu trebuie să vă recunoașteți între voi şi în nici un caz aşa cum vă ştiau toţi.
La sfârşit chicoti şăgalnic, dar privirea Selvaggiei spunea altceva.
Adevărat şi aproape uluitor, dincolo de ușa albastră, nimeni nu mai recunoștea pe nimeni. Lumina difuză amplifica această percepţie confuză. Pentru unii era o senzație nebună de libertate, pentru alții o singurătate apăsătoare, iar pe câţiva dintre invitați începu să-i bântuie teama, ba chiar spaima. Apoi s-a pornit muzica, suavă şi atât de ademenitoare de parcă vinul licoros din paharele tuturor se prelingea ameţitor şi pe timpane.
Măștile erau perfecte. Bărbați și femei se unduiau și se atingeau fără să se cunoască. Euforia își întindea degete lascive peste trupuri și minți. Când toţi s-au lăsat prinşi, deodată, lumina a izbucnit dureroasă şi orbitoare. Au dus mâinile la ochi apoi s-au privit tulburaţi.
Au vrut să scoată măștile și să redevină ceea ce erau înainte să ajungă la Palatul Malfiore, dar măștile refuzau să se desprindă. Au încercat să le smulgă cu unghiile până ce sângele le-a scăldat mâinile şi hainele. Carnea se hrănea cu durere. Carne levare! Îndepărtează carnea! Urlară în chinuri, prinși sub chipuri grotești.

Publicat în fanzinul ArtZONE SF nr.7

Mircea CĂRBUNARU

Provenit din generaţiile de autori SF&F ai anilor ʼ90, Mircea Cărbunaru este cunoscut pentru textele publicate în Almanahul „Anticipaţia”, Revista CPSF „Anticipaţia”, String, Jurnalul SF, iar recent in Galaxia 42, Utopiqa, Litera 13, Luceafarul literar si artistic etc. Este exponent al mişcării literare SF din Brăila, un promotor activ al genului, dar si realizator al mai multor publicatii literare brailene (Suplimentului de Literatura şi Artele Imaginarului „Fantasya”, Fanzinul „SFera”, Fanzinul literar „ArtZONE SF” incepand cu anul 2021). Este menţionat în „Dicţionarul SF” coordonat de Mihai Dan Pavelescu, la Editura Nemira (1999). Apare în antologiiile „România SF 2001” (Editura ProLogos), „Boabe de poveste” (Editura Pavcon - 2023), „Antologie în răspăr - Creiere cu păr” (Editura InfoEST - 2024). Ca antologator a coordonat volumul „Captivi în imaginar” cu scrieri SF&F ale tinerilor autori brăileni (Editura Proilavia - 2019). In ultimi ani a publicat volumul de proza „Colecţionarul şi alte povestiri stranii” si romanul SF „Pasari de titan - Invazia” (ambele aparute in editie noua la Editura ATU - 2024).

Related Posts

Monstrul

Forchis stătea la prova navei lăsând vântul să-i răvăşească în voie barba lungă şi albă. Eol era bun şi ţinea pânza umflată, însă drumul spre Trinacria era lung, iar copiilor…

Rebel

La început a fost întuneric. El mi-a suflat viață în nări și s-a făcut lumină. Am aflat din prima zi că sunt diferit de ceilalți.De ziua mea, tata a spus:―…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fanzin ArtZONE SF

ArtZONE SF 7/2024

  • martie 25, 2024
  • 215 views
ArtZONE SF 7/2024

ArtZONE SF 6/2023

  • martie 25, 2024
  • 228 views
ArtZONE SF 6/2023

ArtZONE SF 5/2023

  • martie 25, 2024
  • 134 views
ArtZONE SF 5/2023

ArtZONE SF 4/2022

  • martie 25, 2024
  • 127 views
ArtZONE SF 4/2022

ArtZONE SF 3/2022

  • martie 25, 2024
  • 121 views
ArtZONE SF 3/2022

ArtZONE SF 2/2021

  • martie 25, 2024
  • 125 views
ArtZONE SF 2/2021

ArtZONE SF 1/2021

  • martie 20, 2024
  • 155 views
ArtZONE SF 1/2021